İzmir yazarlık eğitimi
İzmir’de yazarlık kursu programlarına kimler katılabilir?
 
Yazarlık kursu için hiçbir ön koşul yoktur. Biraz fazla kitap okuyorum diyenler, ben bu işin mesleğini yaparak para kazanmak istiyorum diyenler, kendimi disipline sokmak istiyorumcular, efendime söyleyeyim kafamdakileri bir türlü kağıda aktaramıyorum diyenler, yazacak çok konu var da ben hangi konuyu hangi türde yazmalıyım bilmiyorum diyenler, vallahi açıkçası bu hayat çok da eğlenceli değil kendi kurgumu kendim yapabilirim diyenler ya da bu hayat çok eğlenceli ama daha benim kurgularımı görmediler diyenler. Çok iyi fıkra anlatanlar, enerjisi yüksekler, biraz melankoliler hepinizi yazarlık eğitimi almanız için beklerim. Öncesinde anlaşmamız gereken bazı hususlar var tabii, ilham siz yazmadıkça size asla uğramayacaktır. Bu sebeple kendi ilhamınızla tanışmak isterseniz de sizi izmir’de bu tatlı yazarlık kursu içine bekleriz. Bu yazarlık eğitimi sayesinde, çok iyi yazabilen insanlar olmasanız bile, önce kendinizi tekrar keşfetmenin vereceği hazla mutlu olacağınız garantidir. İnternet bilgileriyle yazmaya çalışanlar neyin doğru neyin yanlış olacağının kesin çözümünü de sağlayacağıma söz veriyorum. Çünkü, kafanız fazlasıyla karışmış halde sizinle tanışırsak önce bu çöp bilgilerden de kurtulmamız gerekecektir. Kısacası düzenli derse katılımlarla mutlak bir sonuç alınacaktır.
 
 
Dramatik yazarlık-yetenek sınavlarına katılım nasıl oluyor?
 
ÖSYM’nin hazırladığı ilk sınavdan barajın üzerinde bir puan almanız yeterlidir. Sonrasında , yazarlık kursu alarak temel eğitim sağlanır. Çok daha detaylı, çok daha disiplinli bir çalışma sonucunda dramatik yazarlık yetenek sınavlarına girilir, aşamalar atlanarak mülakata kalınır. Mülakat sonrasında sonuçlar açıklanır, bunu belirleyen okulların jürileridir. Okullara göre değişkenlik gösterir(sınav gün ve saatleri). Herhangi bir yaş sınırlaması yoktur. Lise mezunu olmuş, okulların belirlediği baraj puanları alabilen her birey bu sınavlara katılabilir. Bu arada bolca kitap okumak, film izlemek, tiyatroya gitmek, baleye gitmek gibi sosyal aktivite alışkanlığı edinilmesi benim sanat anlayışımda zorunludur.
 
Yazarlık eğitimi şart mıdır?
 
Yazarlık eğitimi elbette şart değildir. Fakat, ben dramatik yazarlık- dramaturji ana sanat dalından mezun oldum ve bu benim mesleğim. Bu meslekle ancak size rehberlik edebilirim. Gideceğiniz yolu kısaltarak hedefe ulaşmanızın süresini kısaltabilirim. Yazarlık kursuna gelip gelmemek tamamen sizin kendi iradenizle ve hayat felsefenizle ilgili bir durumdur.
 
Neden yazıyoruz?
 
Çünkü, yazmak iyileştirir. Sadece mevcut durumdan mutlu olmayanlar yazmaz. Ayrıca tüm yazarlar bohem değildir. Örneğin Ben deniz Eslim Yıldırım, hiperaktifliğe çok yakın olmamla birlikte uzun süre aynı işle meşgul olamam ve sürekli pozitif olmaya çalışan biriyimdir. Bu mesleğime de yansımış işimi severek yapıyorum, nerede ne yazacağım belli olmaz. Hayatı seviyorum. Belki de tüm yazmak isteyenlerle ortak yanımız budur ha ne dersiniz? Bilinçaltımız bize oyun oynamıyor, sokaktaki olaydan da etkilenebiliriz, kafede tek başına oturmuş minik defterinde bu ayın sonunu nasıl getireceğini düşünen birinden de etkilenebiliriz. Kısacası neden yazıyoruz biliyor musunuz? Bu güzel ülkenin havasından suyundan, aşkından , kavgasından, türküsünden yazıyoruz. Kendi edebiyatımızı kendimiz oluşturmak istediğimizden yazıyoruz. Belki sevdadan belki kırgınlıktan yazıyoruz. Mutlaka yazıyoruz güzel İzmir.    
 
Kısacası tüm bunlara bir son yazmalıyım. Özgürlükten, denizin kokusundan, güzel kızlarımızdan, yakışıklı erkeklerimizden söz etmek için, vapurda gevrek- çay keyfini bilmeyenlere anlatmak için yazıyoruz.
Hepiniz izmir'de yazarlık kursu almak için davetlisiniz.