Online Yazarlık Eğitimi Almak İster Misin?
  • 15
    ARA
    613 hit
    Online Yazarlık Eğitimi Almak İster Misin?

    Online Yazarlık Kursu alarak ne yapabilirsin?

    Yazmaya karar verdiysen şimdi sıra kendine güvenmekte!

     

           Çok basit. Yazar olabilirsin. İnsanlar meslekleri kalıplara sokmaya bayılır. Örneğin, yazarların hep asosyal insanlarla daha az iletişimde kaldığına inanırlar. Böyle bir algı var haksızlar mı bilemem ama henüz benimle tanışmadıkları kesin. Çünkü, ben insanlarla iletişimde kalarak, hikayelerini dinleyerek yazarlığımı zenginleştirdiğime inanıyorum. Artık bu sayfayı ziyaret edip şu an yazdıklarımı okuyorsan, yazmak için çok şey biriktirdiğin aşikar. Ya da fark etmez sadece istiyor olman bile yeterli.

           Yazarlık yetenek sınavlarında “Neden yazarlık?” diye sorarlardı. O zamanlar için bu mesleği seçmiş olmamın bir hikayesi olmasının ne kadar mühim olduğunu düşünürdüm. Oysa şimdi biliyorum ki başka bir meslek yapamam. Ayrıca nedeni yok. Diyemedim tabii. Kendimce mantıklı olduğuna inandığım sebeplerim vardı. Olmak zorunda da değilmiş. Konumuza geri dönüyorum, online yazarlık dersi almak pandemi sebebiyle içimizde biriken tüm enerjiyi, pandemiden önceki enerjiyi, geleceği, geçmişi, hayatımızdakileri, şahit olduğumuz olayları, sosyal-ekonomik her koşulu zihnimiz bizimle konuşurken kayıtsız kalmamak için bile alabilirsiniz.

     

           

     

     

     

     

     

            Online yazarlık kursu alarak, beraber yürüyebiliriz. Birlikte hikayelerimize yön verebiliriz. Beş senedir Alsancak Sanat Atölyesi’nde yazarlık eğitimi vermekten onur duyuyorum. Kurucularından da olduğum için şimdilerde covid-19 sebebiyle atölyemde olmamak canımı sıksa da benim size ders vererek kendi modumu yükselteceğim kesin. Hepimizi bilgisayarlara bağladılar dediğinizi duyar gibiyim, fakat zaten bilgisayarlardaydık. Çağa ayak uydurmak mı gerekir, ne dersiniz? Ne olursa olsun atölyeye gelen kıymetli öğrencilerimle önce ellerimle hazırladığım kahvemi ikram ederdim. Sanırım şimdi karşılıklı ayrı ayrı evlerde kendi kahvemizi hazırlayıp buluşacağız. Olsun, nasılsa bugünler geçecek. Online yazarlık kursu alarak, kendinize yatırım yaparsanız, belki bu süreçte uzun zamandır planladığınız kitap basma hayaliniz gerçek olur ya da senaryonuz ya da tiyatro metininiz ya da hikayeniz.

            Kısacası online yazarlık kursu alarak, herhangi bir paket programa sizi almadan ( altı aylık bir program- dokuz aylık program vb…) elbet bir müfredat doğrultusunda size rehberlik edeceğime söz veririm. Kaleminiz, hikayeniz güçlenerek üreyecek. Kişisel gelişiminize katkı sağlayacak. Kitap önerilerimiz hikayelerimizi çeşitlendirecek. Yazarları tanıma fırsatımız olacak. Daha cesur olacağız. Yaşama dair bir iz bırakmış olacağız…

     

            Belli olduğunu düşünüyorum, bu yazdıklarım konuşurken daha da konuşkanımdır. Devamı için buluşalım. Üretelim. Sevgiyle kalın.

     

            Eslim Yıldırım